Sugary Carnival
Fashionista in my own world. | 2010-10-28 | 10:30:00 Kommentera här! » 2 st
ah ursäkta att jag inte såg din fråga ^^' den hade nämligen inte ploppa upp på min blogg när jag är inloggad(skumt).
Ja om risbollarna då, vi fyllde dem med rå fisk, lax blev det för oss. De tog en stund att göra dem, men det var endast riset som tog länge att göra. först sköljer man riset noggrannt. Sedan kokar man det i ca 15-20 min. Därefter låter man det sjuda i några minuter. Sedan lägger man en hannduk ovänpå kastrullen och låter riset stå och "svalna och bli kompaktare" i ca 15 min. När det är klart tillsätter man sushi vinäger(fast vi hade äppelvinäger funkade oxo lika bra xD) och sen är det klart att rulla dem till bollar. ^^
vi använde folie till hjälp och vatten kan behövas så man inte blir så kladdig i händerna. ;)
hoppas jag inte kom för sent med svaret ;O
vi tog receptet mest härifrån: http://www.matklubben.se/recept/onigiri_-_japanska_risbollar_20441.html
:)
okej, det var ju bra att jag kom i tid med svaret ^^
kan oxo tillika säga att ingredienser finns nog att skaffa från k-market/s-market, Såndär sushi ris och den där torkade sjögräs grejjen. xD
hoppas de går bra me hussan ^^ kommer ihåg att jag hade på 9:an om mexico mat i hussan ;D lulz.